http://www.hiphopleeft.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/8294715jaarlogobanner.png
http://www.hiphopleeft.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/322900bestartikelbanner.png
http://www.hiphopleeft.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/867093bannerfotos.jpg
http://www.hiphopleeft.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/521199Bannerbestgelezenallertijden.png
News Image

2007-2012: vijf jaar Hiphopleeft

...

News Image

2007-2012: Hiphopleefts beste stukken

...

News Image

2007-2012: Hiphopleefts beste foto's

...

News Image

2007-2012: Hiphopleefts best gelezen stukken

...

Overzicht op naam
Joe Kickass - Let Me Introduce

Project: Mooncircle

Door Rob van den Aker, 16-2-‘10

Als voorproefje op het album dat later dit jaar uit zal komen onder de vleugels van Project: Mooncircle dropt Joe Kickass een gratis EP: Let Me Introduce. En niet alleen maken we kennis met de rapskills van de Engelstalige rapper uit Zoetermeer, ook horen we voor het eerst zijn productievaardigheden. Daarnaast heeft Joe Kickass ook nog eens de fraaie, kleurrijke cover ontworpen. Redenen te over om, net als de inmiddels meer dan 40.000 voorgangers, dit project te downloaden.

Slechts zes korte nummers staan er op Let Me Introduce en Joe Kickass heeft dus niet heel veel tijd om indruk te maken. Die heeft hij ook niet nodig, want met een razend tempo schudt hij met een ogenschijnlijk gemak raps uit zijn mouw. Op More Or Less doet hij dat het meest verdienstelijk. Niks ten nadele van de overige nummers, maar met deze track opent hij de EP simpelweg op een wel erg fijne manier. Het gemak waarmee hij zijn versen spit doet zelfs wat denken aan flowgrootmeester Method Man - terwijl zijn flinke overdosis aan energie zeer spontaan overkomt. De speelse beat op More Or Less (gebakken door Killing Skills, Erjee en Joe Kickass) ondersteunt het plezier van de MC. Naast de krachtige psychedelische jazzsample bevat het typerende oldschool scratches en een aan de beat ondergeschikte drum.

De overige vijf nummers liggen meer in elkaars verlengde. De samples zijn wat minder opvallend, of eigenlijk wat minder catchy, omdat Joe Kickass de luisteraar, meer dan bij de openingstrack, mee neemt naar de oldschoolperiode. De in het begin zo enthousiast overkomende Joe Kickass is getransformeerd tot een rauwe rapper. Deze verandering is wat wennen, maar doordat de sterke flow intact blijft is het nog altijd even interessant om naar de rapper te luisteren. Daarnaast pakt hij de luisteraar ook in met aangrijpende lyrics, met name op Joe Goes Africa, waar hij rapt over de problemen van Afrika en op welke manier we ze beter kunnen helpen: leer ze een maaltijd maken, in plaats van het eten direct aan de inwoners te geven.

Let Me Introduce is door de korte speelduur moeilijk een EP met twee gezichten te noemen. Natuurlijk, op één van de nummers komt Joe Kickass wat anders over dan op de overige vijf, maar in het algemeen lijkt het hier toch om een rauwe rapper te gaan die liefde voor de oldschool heeft. In hoeverre Joe Kickass een veelzijdig rapper is, moet daarom ook nog gaan blijken. Wat wel gesteld kan worden is dat Let Me Introduce naar meer smaakt: meer dan een kwartier heeft Joe Kickass daar niet voor nodig.

 

Reacties

 
0 #1 Roy 17-02-2010 18:15
Eerste track is verreweg het best, als hij met een album komt van dat niveau dan ben ik om.
Citeer
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen